2013. szeptember 3., kedd

8. rész

Vége a nyárnak, itt az ősz, formában kéne lenni, de nyáron nem csináltál semmit. Itt az idő, hogy elkezdj edzeni!
Be kell vallani, nyáron sok mindenki sokkal lustább, mint év közben. Pihensz és az a legjobb, hogy nem csinálsz semmit. Barátokkal találkozol, bulizgatsz, és utána napokig nem akarsz csinálni semmit.
De a suliban formában kell lenni mikor futod az iskolaköröket a következő órában pedig annyira fáradt vagy, hogy azt se tudod ki vagy. Tűnj ki és légy fitt!

Összeállítottam egy edzés tervet nektek suli utánra, és persze én is csinálni fogom.:)

Bemelegítés: Nagyon fontos, hogy rendesen nyújtsd be az izmaidat, nehogy valami baj történjen. Ezt gondolom a tesi tanár is szokta hangsúlyozni. Egy kis lábra hajolgatás, állva és ülve, csukló forgatás, nyak/vál forgatás, ilyenek.
 30 perc futás: Ha nagyvárosban vagy fővárosban laksz keress egy közeli parkot és ott is biztosan rengetek futó ember akad. A természetben amúgy is kiváló a futni. Ha pedig falunk, vagy kisvárosban élsz biztos találsz bármilyen remek helyet.
10 perc súlyzózás: Ha nincs otthon súlyzód akkor találj valami nehéz tárgyat amit könnyedén de mégis nehézségekkel tudod emelgetni. (Ne széket.) Ha pedig találsz otthon egy beporosodott kis súlyzót, szuper.:D
 30 guggolás: Kicsit ijesztő, és nehéz feladat, de megéri. Elsőre sajnos igen nehéz lesz, de a végeredmény lebegjen a szemed előtt.
40 felülés: Kihagyhatatlan része a tornának. Kicsit fájdalmas lesz ez is, de szintén megéri.
 10 perc ugrókötelezés: Egy kis laza ugrálás nem árt a végére. Egy lábon ugrálás, keresztezés...:)) Flyyy!!:D


És ne feledjük el az egészséges étkezést se! Ha az edzés közben csokit eszel, úgy sajnos nem lesz látható eredmény. És sajnos utána se jutalmazhatod meg magad semmilyen nyalánksággal, mert azonnal visszamegy rád a leadott felesleg. 

Reggelire egyél egy kis tojást, barna vagy rozs kenyeret hozzá. És igyál vagy vizet, gyümölcs turmixot vagy zöld teát. Ha pedig nincs időd leülni és reggelizni egy kis Activia vagy bármilyen gyümölcsös és egészséges pudingot fogyaszthatsz nasiként is akár.
Uzsonna: Én a szendvicset javasolnám, mert ugye iskolában nem ülünk le egy filézett csirkemellel, ugye?:) Ez kis rozsos szendvics, egy KICSI vajjal, és paradicsomot, uborkát, amit szeretnél rakj rá.
Ebéd: Saláta, vagy filézett csirke mell. Salátába sok-sok zöldséget rakjatok, de ne sok gyümölcsöt, mert a gyümölcsben van egy kis cukortartalom, ez tény. A filézett csirke mellett meg anyum szokta kisütni, és nagyon egészséges és finom. És körettéééénk: Saláta?:)

Vacsora:  Ne legyetek rám dühösek, de megint a salit kell, hogy javasoljam. Egyszerűen az a legjobb:) Esti nasiként pedig banán, alma, körte... De ESTE 6 UTÁN MÁR NE EGYETEK, CSAK GYÜMÖLCSÖT, DE MÉRTÉKKEL


Kiruccanások a barátokkal: Mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre a tanulás és az edzés és más egyéb tevékenységek mellett, ezért néha elmész a barátaiddal mondjuk moziba, mekibe, plázába... És hát rengetek kalóriát tudunk magunkba tömni, amikor nem figyelünk oda. De legyetek eszeteknél, ne csábuljatok el, és a mekiben vagy ne egyél vagy egyél egy kis salátát vízzel vagy 100% alma/narancs/baracklével. Tudom milyen nehéz ellenállni a finom fánkoknak, a Big Mac-nek, a kólának, a csokis sütiknek. De ilyenkor lebegjen a nagy cél a szemed előtt! 


Igen, az is fontos, hogy miben edzel. Jól kell érezned magad amiben az izzasztó feladatokat csinálod, vagy akár divatosnak is. Évszakhoz, testsúlyhoz hoztam pár szettet. (ezeket arra gyártottam ha esetleg kint edzenétek a szabad levegőn, mert bent a házban biztos nem lehet fél órát futkorászni, mert akkor a szüleid elvisznek az elmegyógyintézetbe.:D) (bal oldalon vannak a vékonyabb lányoknak való szettek, jobb oldalon pedig a husisabbaké:)) 


Igen sajnos, ősszel már kezd hidegebb lenni. Egy ilyesmi szettet bármilyen alkatú lány felvehet. És ha annyira szeretnétek takargatni magatokat egy pulcsi vagy a derekadon vagy rajtad is elfér.:)
 Emlékeztek amikor a tanáraitok Általános alsójában a tél közelgettével mindig mondogatták, hogy öltözzünk rétegesen? Okés. Egyáltalán nem ciki az, ha fázol és minél több meleg ruhát akarsz magadon tudni. A nadrág alá, még egy cica nacit is érdemes felvenni, hogy tényleg ne fázzunk meg. btw ezt a szettet is bárki hordhatja.:)

 Ahogy megérkezik a tavasz, mindenki arra gondol, hogy ledobhatjuk a nagykabátot. Pedig sajnos nem. Emlékezzetek vissza csak az idei március 15-re.. Mindenképp a hosszú gatyát ajánlom, és legyen nálatok/rajtatok egy pulcsi "vészhideg" esetére.
Hurrá! Itt a nyár, le a nagykabáttal elő a rövid cuccokkal, igaz? Ezen nem kell semmit magyaráznom, éljen a rövid ujjúk, forró shortok ideje! És a husisabb lányoknak mondom, magamat is beleértve: szerintem ha most elkezdenétek fogyózni, akkor nyárra már simán olyat is felvehetnétek a bal oldali szettet.:)

Remélem tetszett ez a bejegyzés és kedvet kaptatok a mozgáshoz!:)
xxloveyou

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése